Minoxidil – Миноксидил

Миноксидил (Minoxidil) първоначално е бил предназначен за лечение на високо кръвно налягане. През 80-те години на миналия век бе установено, че агентът има интересен страничен ефект – а именно спиране на косопада и последващ растеж на коса. Съществува наличен 5% за мъже и 2% за жени разтвор на миноксидил.

Миноксидил се прилага при андрогенната алопеция и алопеция ареата               ( alopecia areata ). Андрогенната алопеция (известна още под наименованията androgenetic alopecia и alopecia androgenetica е често срещана форма на косопад както при мъжете, така и при жените. При мъжете предната космена линия се измества назад, а косата на темето оредява, а при жените се наблюдава характерно оплешивяване, започващо от короната на скалпа (най-горната му част), но за разлика от мъжкото оплешивяване предната част на скалпа обикновено не се засяга.

Прилагането на миноксидила чрез пръскане и мазане е напълно безопасно. Както винаги поради предпазливост не е желателно ползването по време на бременност.

Minoxidil 5% and 2%

10 мнения за “Minoxidil – Миноксидил

 1. Здравейте,
  наистина имам желание да поръчам продукта,но за мен е най-важно да знам колко време е нужно да се използва за да не се изгуби ефекта.
  Иначе е излишно да се започва,а все пак все някога трябва да се преустанови или искате да кажете,че ако веднъж се започне не трябва никога да се спира употребата на продукта или може би постепенно трябва да се намали преди да се спре или….Питам Ви,понеже Това е повече от ключова информация за клиента,нужна и задължителна и ви моля да ми отговорите за да не се получава грешка или заблуда.
  Накратко еднозначно отново да попитам, има ли определен период след който мога да спра продукта и да запазя постигнатият растеж на брада или цял живот трябва да се ползва иначе всичко се губико се иска известен период(максимално време,а не препоръчително) то какъв е той,как се разреждат накрая процедурите до колко може да се намалят да кажем седмично и кога да се спрат?
  Благодаря много за отговора,за мен означава много информацията дадена от Вас!
  п.с. Не желая да вземам мнения от форуми за своят случай,трябва ми вашето компетентно мнение

  1. Здравейте,ползването е 3-4 месеца почивка месец и така повтаряте три пъти. С фолиевата киселина имаме информация от клиенти за добри резултати. Фолиева киселина има и в:спанак,броколи,авокадо,лапад,коприва…освен като хранителна добавка. Благодарим за отзива!
   За съжаление не можем да дадем меродавно мнение по въпроса, базирано на различни житейски опити. Ползването на миноксидил външно, няма отрицателни ефекти за здравето, поради което споделяме да се ползва.

 2. Здравейте,

  Искам да попитам препарата може ли да се използва върху лицето с идеята за сгъстяване и подпомагане растежа на брадата при наличието на космени фоликули?

  П.С: Има ли вероятност за възникване на евентуални странични ефекти?

  1. Здравейте,

   Може да ползвате миноксидил върху лице/брада, внимание с очите, да не се мие пръсканта част лице/брада, ефекта намалява. Странични ефекти няма, освен типичните за миноксидил.

  1. Здравейте,

   Да може да ползвате 5 процента разтвор миноксидил, 2 процента е теоретично препоръчителен за жени,на практика е по-ефективен разтвор 5 процента миноксидил. Не се препоръчва само при бременост. За начина на ползване минокс 5% или 2%,инструкции има както на бога http://www.minoxidilbg.com/minoxidil, така и на самата страница http://www.minoxidilbg.com

   Благодарим за вниманието и винаги може да ползвате коментарите на блога за консултация или запитвания.

Вашият коментар