nachalo minoxidil product usloviya usloviya contact blog
             
Миноксидил (Minoxidil) информация
 
Миноксидил - minoxidil начин за употреба и инструкции, виж тука 
 

Миноксидил (Minoxidil) първоначално е бил предназначен за лечение на високо кръвно налягане. През 80-те години на миналия век бе установено, че агентът има интересен страничен ефект - а именно спиране на косопада и последващ растеж на коса. Съществува наличен 5% за мъже и 2% за жени разтвор на миноксидил.

Миноксидил се прилага при андрогенната алопеция и алопеция ареата ( alopecia areata ). Андрогенната алопеция (известна още под наименованията androgenetic alopecia и alopecia androgenetica е често срещана форма на косопад както при мъжете, така и при жените. При мъжете предната космена линия се измества назад, а косата на темето оредява, а при жените се наблюдава характерно оплешивяване, започващо от короната на скалпа (най-горната му част), но за разлика от мъжкото оплешивяване предната част на скалпа обикновено не се засяга.

В основата на разтовра за косопад ,алопеция е миноксидил (minoxidil) 5% или 2%, на пазра се продава под формата на различни комерсиални имена като регаин,виши,аминексил/aminexil,Spectral.DNC Hair Loss Treatment, Regrowth и други, разликата е само и най-вече в цената. При закупуване на една доза не е от голямо значение, но при лечение,ползване от 1 година се получава значителна разлика в сумата заплатена за продукта миноксидил. С други думи казано, можете да си закупите в една аптека кутия "Аспирин" или кутия" Ацетилсалицилова киселина", разликата както можете да се досетите и разберете е в цената.

alopecia areata en minoxidilbg.com Alopecia, caida pelo en mujer-minoxidilbg.com

 

При лечение с миноксидил, растежът на коса започва след 4 или повече месеца от началото на прилагане на препарата, като при различните болни ефектът е налице след различен период на лечение. След спиране приложението на миноксидил растежът на нови коси спира и след 3-4 месеца може да се очаква възстановяване на състоянието преди лечението.

Резултатите от проучвания сочат, че миноксидил е ефективен върху фронталните области на скалпа. След проведено 48-седмично проучване подобрения били наблюдавани във фронталните области при 51% от мъжете, третирани с 5%-я разтвор, при 42% от лекуваните с двупроцентната концентрация и при само 13% от участниците, третирани с плацебо. Умерен до усилен растеж на коса били наблюдавани във фронталните области на 19% от мъжете, използващи 5% концентрация, 10% от използващите 2% minoxidil и 3% от плацебо участници.

Начинът на действие на миноксидил върху космения растеж не е установен. Най-вероятно той не се основава само на вазодилатиращите ефекти на препарата, тъй като за нито един друг вазодилататор не е установена ефективност в лечението на косопад.

Странични ефекти: първоначален косопад на по-тънките косъмчета, следствие на разширяване на фоликула; сърбеж по скалпа, пърхут.

 

 Ново при ползване на миноксидил

Самолетни билети ниски цени

 

 

 

 

  Постoянни оферти за миноксидил, minoxidl 5,minoxidil 2, minoxidil spray, едно плюс едно, едно плюс две. 

oferta-minoxidl 2%-50ml+50ml-za 21lwminoxidil-oferta-50ml+50ml 5%
 

 
 Производител  на лосион Минокс 5% и Минокс 2% :

Персотел ООД                                 Persohotel S.L.

Ав. Португал 45                              Av. Portugal 45

28931 Мадрид - Испания                28931 Madrid - España
© All Rights Reserved, MinoxidilBG, 2023